Opel camper interieur

CURSUS CAMPER BOUWEN​

Gefeliciteerd met het bereiken van deze pagina, omdat dit betekent dat je geïnteresseerd bent in het leren van een camper bouwen. Bij Sajenn begrijpen we de opwinding en uitdagingen die gepaard gaan met dit avontuur, en daarom hebben we een uitgebreide camperbouwcursus voor jou samengesteld.

In deze deels gratis online cursus krijg je niet alleen de basisprincipes van het camper bouwen onder de knie, maar behandelen we ook specifieke onderwerpen in detail. Je leert bijvoorbeeld hoe je isolatie aanbrengt, een stevige vloer legt, wanden bekleedt en functionele kastjes creëert. Om het overzichtelijk te houden, hebben we de verschillende categorieën, zoals vloer en water, apart behandeld op afzonderlijke pagina’s. Bovendien kunnen deze categorieën zelfs verder onderverdeeld worden in subcategorieën voor een meer gedetailleerde uitleg.

Onze camperbouwcursus is met grote zorg samengesteld, maar we begrijpen dat er altijd vragen kunnen ontstaan of dat je wellicht verbeteringen wilt delen. Daarom nodigen we je uit om een reactie onderaan de pagina achter te laten. Zowel Sajenn als andere medecursisten kunnen dan reageren op jouw opmerking en je verder helpen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het bouwen van je eigen camper altijd op eigen risico is. Ondanks al je inzet en nauwkeurigheid kunnen er toch fouten of uitdagingen optreden. We willen je er daarom op wijzen dat je geen enkele aanspraak of recht kunt ontlenen aan Sajenn.

Hoewel we deze cursus voor een groot deel kosteloos aanbieden om onze expertise te delen, vragen we wel om een vrijwillige donatie. Het creëren en onderhouden van deze cursus brengt aanzienlijke kosten met zich mee, die niet zomaar uit de lucht komen vallen. Met jouw donatie kunnen we de cursus blijven updaten en verbeteren, zodat toekomstige camperbouwers er ook profijt van hebben.

Tot slot, veel kijk- en leesplezier in de camper bouw cursus!

De eerste categorie, “Stappenplan”, behandelt de werkwijze en volgorde van een camper bouwen. Het is essentieel om te begrijpen dat het leggen van de vloer prioriteit heeft voordat de kastjes worden geplaatst die in contact komen met de vloer. Deze categorie biedt een gedetailleerde uitleg over de aanpak en biedt tevens de mogelijkheid om een praktisch stappenplan te downloaden dat als leidraad kan dienen tijdens het gehele bouwproces.
  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Stappenplan

In de tweede categorie, ”Isoleren”, worden verschillende methodes behandelt om een camper te isoleren.
  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Isoleren

In de derde categorie, “Vloer”, wordt uitgelegd hoe een stevige en duurzame vloer wordt gecreëerd met behulp van vloerzeil. Of er nu wordt gekozen om de bestaande vloerplaat te gebruiken of een nieuwe vloer te construeren, beide worden behandeld.
  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Vloerzeil leggen

In de vierde categorie, “Wanden en plafond”, wordt uitleg gegeven over het aanbrengen van vilt en kunstleer, het maken van wandpanelen en plafondplaten, en belangrijke aandachtspunten waarbij het goed is om rekening mee te houden.
  Klik op de afbeelding om verder te gaan

wanden en plafond, mal maken wandpaneel

In de vijfde categorie, “Ramen”, wordt uitleg gegeven over het installeren van ramen en dakramen in een camper. Daarvoor wordt er stap voor stap door het proces gegaan, inclusief het maken van de benodigde gaten in de wanden en het plafond van een camper.
  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Raam, plaatsen wandraam Dometic

In de zesde categorie, “Interieur”, worden de essentiële aspecten van het creëren van een functioneel en comfortabel interieur in een camper behandelt. Er wordt besproken en weergeven in detail hoe kastjes, keukenvoorzieningen, een bed en een bank worden gebouwd en geïnstalleerd.
  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Interieur opdekdeur

In de zevende categorie, “Water”, wordt het aanleggen van een efficiënt watersysteem in een camper behandeld. Er wordt gedetailleerd uitgelegd hoe een watersysteem wordt geïnstalleerd, zowel met een dompelpompje als met een drukpomp. Download bovendien een van de watersysteem overzichten om zelf mee aan de gang te kunnen gaan.
  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Monteren watertank aansluitingen

In de voorlaatste categorie, “Gas en Verwarming”, wordt het aanleggen van een veilig en efficiënt gassysteem en de installatie van een verwarming in een camper behandeld. Download bovendien een van de gassysteem overzichten om zelf mee aan de gang te kunnen gaan.
  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Gas aansluiten

In de laatste categorie, “Elektriciteit”, wordt het aanleggen van een veilig en efficiënt elektrisch systeem in een camper behandeld. Download bovendien een van de elektrasysteem overzichten om zelf mee aan de gang te kunnen gaan.
  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Elektra stoppenkast aansluiten

In de laatste categorie, “Elektriciteit”, wordt het aanleggen van een veilig en efficiënt elektrisch systeem in een camper behandeld. Download bovendien een van de elektrasysteem overzichten om zelf mee aan de gang te kunnen gaan.
  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Gefeliciteerd

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

3 reacties op “De ultieme camperbouw cursus: volledig en gedetailleerd”

 1. Marcel Derix

  Had al een aantal filmpjes bekeken, maar toen ik vast liep bij het aansluiten van mijn Thetford C-263S toilet was het fijn om even contact te hebben met Ron van Sajenn om even mee te denken in aansluitingen. Dit omdat ik een drukpomp heb en de filmpjes op YouTube vooral over het aansluiten middels een dompelpomp gingen. Dat alles via de mail en ging ook nog eens super snel.
  Dank voor het meedenken Ron. Als het klaar is stuur ik je wat foto’s.
  Groet, Marcel

  1. Mike Hady

   Hoi Marcel, ik heb C200 CS wc en hij moet ook aan de drukpomp van de camper zonder dompelpompje aangesloten worden. Ik stel het op prijs als je de uitleg van Ron hierover naar mij zou kunnen sturen.
   Groetjes
   Mike

 2. Albert

  Jemig, deze cursus is zo uitgebreid. Ik heb er al veel aangehad. Niet dat ik alle filmpjes heb bekeken, maar die ik heb bekeken sluiten wel aan met wat ik wil. Zo kan ik nu mooi zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *