Gas en verwarming

Gas aansluiten

Voor een correcte installatie en aansluiting van een gassysteem en verwarming is het belangrijk om de verschillende stappen te volgen en te weten wat er moet gebeuren. Deze categorie behandelt daarom ook hoe de juiste gasleidingen worden gekozen en hoe een gasfornuis wordt geplaatst. Download bovendien een van de gassysteem overzichten om zelf mee aan de gang te kunnen gaan.

Meer achtergrondinformatie willen weten over verwarmingen in een camper, kijk dan op “Welke verwarming voor je camper“.

Bovendien is het belangrijk om te benadrukken dat wanneer er zelf wordt begonnen met het bouwen van een camper, dit geheel op eigen risico is. Ondanks alle inspanningen bestaat de mogelijkheid dat er fouten optreden. Hiervoor kan geen enkele aanspraak of recht worden ontleend of geclaimd bij Sajenn.

Sajenn heeft deze cursus voor een groot deel gratis aangeboden om zijn expertise met jullie te delen. Desondanks vragen we vriendelijk om een donatie te overwegen. De creatie van deze cursus heeft aanzienlijke kosten met zich meegebracht, die niet uit het niets verschijnen. Daarnaast stellen donaties ons in staat om de cursus in de toekomst te onderhouden en te updaten.

In deze subcategorie wordt uitgelegd welke belangrijke eisen, normen en keurmerken er zijn. Het is dan ook goed om aan deze richtlijnen te voldoen.

  Klik op de afbeelding om verder te gaan

gasslang labels

In deze subcategorie wordt uitgelegd hoe de juiste gasleiding wordt gekozen en hoe een gasfles en LPG-tank wordt geplaatst en aangesloten.

  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Blauwe gasflessen

In deze subcategorie wordt uitgelegd hoe een gasfornuis als een koelkast op gas wordt geplaatst en aangesloten.

  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Gasfornuis

In deze subcategorie wordt uitgelegd hoe een verwarming moet worden geplaatst en aangesloten.

  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Webasto diesel standkachel

Voor het aanleggen van gas is het goed om een schema te maken met alle gas componenten erop en hoe deze moeten worden aangesloten. Om daarbij goede voorbeelden te geven zijn er twee schema’s te downloaden:

Meest eenvoudige gassysteem

Met een uitneembare gasfles en een gasfornuis.

Gas schema eenvoudig

Meer uitgebreid gassysteem

Met een gasfilter, gasverwarming en een koelkast op gas.

Gas schema uitgebreidt

Voor het downloaden van de schema’s meld je je aan voor de nieuwsbrief door onderstaande formulier in te vullen. Bij de welkomsmail wordt vervolgens een link meegestuurd voor het downloaden van de schema’s.

Alle schema’s zijn zorgvuldig samengesteld en in de meeste gevallen direct bruikbaar. Mocht er echter een aanpassing nodig zijn, dan kan dit eenvoudig zelf worden aangepast door het schema bijvoorbeeld in een programma als Paint aan te passen.

Gereedschappen die nodig kunnen zijn:

Deze pagina bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *