Water

Monteren watertank aansluitingen

Voor een correcte installatie en aansluiting van een watersysteem is het belangrijk om de verschillende stappen te volgen en te weten wat er moet gebeuren. Deze categorie behandelt daarom ook hoe de juiste waterslangen worden gekozen en hoe een wasbak wordt geplaatst. Download bovendien een van de watersysteem overzichten om zelf mee aan de gang te kunnen gaan.

Meer achtergrondinformatie willen weten over watersystemen in een camper, kijk dan op “Watersysteem camper“.

Bovendien is het belangrijk om te benadrukken dat wanneer er zelf wordt begonnen met het bouwen van een camper, dit geheel op eigen risico is. Ondanks alle inspanningen bestaat de mogelijkheid dat er fouten optreden. Hiervoor kan geen enkele aanspraak of recht worden ontleend of geclaimd bij Sajenn.

Sajenn heeft deze cursus voor een groot deel gratis aangeboden om zijn expertise met jullie te delen. Desondanks vragen we vriendelijk om een donatie te overwegen. De creatie van deze cursus heeft aanzienlijke kosten met zich meegebracht, die niet uit het niets verschijnen. Daarnaast stellen donaties ons in staat om de cursus in de toekomst te onderhouden en te updaten.

In deze subcategorie wordt uitgelegd hoe de juiste waterslang wordt toegepast, welke typen kranen er beschikbaar zijn en hoe een watertank wordt geplaatst en aangesloten.

  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Blauwe waterslang

In de subcategorie “Overige wateraansluitingen” worden alle wateraansluitingen behandeld die voorkomen in een camper. Dit omvat onder andere het aansluiten van een wasbak en het plaatsen en aansluiten van een boiler.

  Klik op de afbeelding om verder te gaan

Drukpomp

Voor het aanleggen van water is het goed om een schema te maken met alle water componenten erop en hoe deze moeten worden aangesloten. Om daarbij goede voorbeelden te geven zijn er drie schema’s te downloaden:

Meest eenvoudig watersysteem

Met een uitneembare jerrycan en dompelpomp.

Water schema eenvoudig

Watersysteem met drukpomp

Bij een watersysteem met drukpomp is het mogelijk om een gewone kraan zonder schakelaar te gebruiken.

Water schema met drukpomp

Watersysteem met drukpomp uitgebreid

Met een boiler en vuilwatertank.

Water schema met drukpomp uitgebreid

Voor het downloaden van de schema’s meld je je aan voor de nieuwsbrief door onderstaande formulier in te vullen. Bij de welkomsmail wordt vervolgens een link meegestuurd voor het downloaden van de schema’s.

Alle schema’s zijn zorgvuldig samengesteld en in de meeste gevallen direct bruikbaar. Mocht er echter een aanpassing nodig zijn, dan kan dit eenvoudig zelf worden aangepast door het schema bijvoorbeeld in een programma als Paint aan te passen.

Materialen die nodig kunnen zijn:

Gereedschappen die nodig kunnen zijn:

Deze pagina bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *