gereedschap onderweg camper pannen snelweg Mercedes 406

Gereedschap voor onderweg

Of je nu twee linkerhanden hebt of niet, toch raad ik je aan wat gereedschap mee te nemen in je camper. Je weet nooit wat er kan gebeuren, je moet een lamp vervangen of de motor repareren. Dat laatste wens ik natuurlijk niemand. Toch is het handig om wat gereedschap te hebben. Misschien kom je onderweg wel iemand tegen die wel handig is en dan is een klein assortiment aan gereedschap wel zo fijn.

Wat je nodig hebt aan gereedschap is geheel afhankelijk waar je naar toe wil gaan.

  • Ben je iemand die liever in de ‘bewoonde’ wereld blijft en weet dat je met je afgesloten wegenwacht abonnement zo geholpen bent, heeft natuurlijk minder nodig dan iemand die op avontuur gaat in de ‘onbewoonde’ wereld.
  • Vooral als je al een oud voertuig hebt met vele kilometers, dan kan het verstandiger zijn om meer gereedschap mee te nemen dan iemand met een splinternieuwe camper.
Mercedes 406 camper reparatie onderweg

Zo hadden we in de Mercedes 406 standaard een gereedschapskist vol met gereedschap maar ook een doos vol met onderdelen zoals bouten, schroeven en de benodigde vloeistoffen voor de motor. Dit kwam gewoon omdat we wisten dat er wat kon gebeuren. Helaas is er dan ook van alles gebeurd, van een wegvliegend dakluik, tot een oververhitte motor en een kapotte aandrijfas.

In de gereedschapskist zat dus niet alleen het standaard gereedschap als een hamer en een stel schroevendraaiers, ook het volgende hadden we mee:

  • Een grote verstelbare pijpsleutel
  • Grote ratel set
  • Soldeerbout
  • Houtzaag
  • Accuboormachine
  • Enz.

Het is dus wel belangrijk dat je in ieder geval gereedschap meeneemt om kleine dingen te kunnen repareren. Zo moet je op zijn minst toch een wiel kunnen vervangen. Of je dus nu handig bent of niet.

Waar moet je dan aan denken bij gereedschap? In ieder geval starten met bruikbare kwaliteit, het hoeft dus niet meteen die dure schroevendraaier te zijn, maar ook zeker niet die goedkope.
Wat handig is om mee te nemen is als volgt:

Wat betreft gebruiksmaterialen is het handig om het volgende mee te nemen:

Gereedschap onderweg

Dan heb je nog vloeistoffen die handig zijn om mee te nemen. Zorg hierbij dat deze apart zijn opgeborgen, bijvoorbeeld in een kunststofkrat die bestand is tegen chemische vloeistoffen. Gaan ze bijvoorbeeld lekken door penetratie of als de dop er niet goed opgedaan is, dan loopt je camper niet zomaar onder. De vloeistoffen zijn als volgt:

Heb je dan nog ruimte over en is gewicht minder belangrijk voor je, dan kun je overwegen om de volgende gereedschappen als extra mee te nemen:

Natuurlijk kun je zelf je gereedschap nog aanvullen met wat jij denkt nog extra nodig te hebben. Mis je dan nog iets in de bovenstaande lijstjes wat jij denkt er nog bij te moeten, laat je bevindingen dan achter in een reactie. Zo kunnen ook andere camperaars ervan profiteren.

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *