Vrijheid parkeerde camper

Die vrijheid van gaan en staan

Die vrijheid van gaan en staan waar je wilt en natuurlijk mag staan, dat is wat vele camper eigenaren ondervinden als een groot voordeel. Je kunt gewoon op reis gaan zonder iets van vooraf te boeken. Je start gewoon de motor en rijd net zo ver je wilt en stopt op een plek die je uitkomt.
Of je dan van camping naar camping rijdt of van wildkampeerplek naar wildkampeerplek doet er niet zo toe. Het gaat om het gevoel dat je gewoon die vrijheid hebt om te blijven waar je nu bent en weer verder kunt rijden wanneer je wilt naar de volgende bestemming.

Zo zag mijn eerste camperreis eruit; door in etappes naar Spanje te rijden. Spanje was de bestemming, wanneer, hoe en of we er aankwamen dat maakte niet uit. Zo begon de reis vanuit huis naar Luxemburg om te zien of het reizen wel lukte. Ging er toch wat mis dan waren we nog niet zo ver van huis. Na Luxemburg is de reis voortgezet naar Zuid-Frankrijk. Door alle tolwegen te willen vermijden, de navigatie die niet werkte en omdat we geen kaart van Noord-Frankrijk hadden, liep de reis uit en is er op een Mac-Donalds parkeerplaats overnacht om de volgende dag door te kunnen rijden naar Zuid-Frankrijk. 

Mercedes 406 camping poort

Na een paar dagen uit te rusten in Zuid-Frankrijk is de reis vervolgt naar Spanje. Door dat we daar na middernacht aankwamen in het plaatsje L’estartit, is de camper geparkeerd op het strand om de volgende ochtend wakker te worden met een mooie zonnige dag.

Nu denk je misschien; ja leuk en aardig dat op de bonnefooi ergens naar toe rijden. De kans dat er bijvoorbeeld geen plek is op een camping is aanwezig. Dat klopt, bij het aankomen op je bestemming kan het zijn dat je een paar campings moet afgaan, in mijn beleving is dat nooit meer dan 3 geweest. Komt het toch voor dat er geen plek is dan rijd je toch gewoon weer verder.
Wat je ook kunt doen is een dag vooraf bellen naar de camping waar je denkt te willen staan om te vragen of er een plek vrij is. Zo niet dan kun je de volgende camping opbellen totdat je er een hebt waar terecht kan. Scheelt je een hoop heen en weer gereis en je hebt alsnog de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Dit omdat je de dag vooraf plant waar je de volgende dag terecht wil komen.

Voor openbare camperplaatsen wordt het wat lastiger om vooraf te bellen of er plek vrij is. Je kunt er maar op een manier achter komen en dat is erdoor naar toe te gaan. Het grote voordeel, wat ook een nadeel kan zijn, is dat je doorgaans op openbare camperplaatsen maar een maximaal aantal dagen mag staan. Dit kan al gauw maar 2 of 3 dagen zijn, dit zorgt voor veel wisseling van campers en daardoor is je kans dat er een plek vrij is groter.

Wildkamperen camper

Wildkamperen is wat lastiger in bepaalde landen. In Nederland mag het helaas niet, dat is me toch al eens duur komen te staan. Maar er zijn landen waar het wel mag. Zoek dan vooraf uit wat er in het land wel of niet mag. Zo is het in het ene land geen probleem, waar het andere land bepaalde gebieden heeft toegewezen waar wild gekampeerd mag worden. De app PARK4NIGHT biedt mogelijkheden om een leuke wildkampeerplek te vinden.

Ben je zelf nog niet overtuigd of het reizen met een camper iets voor je is. Huur dan een camper voor enkele dagen of weken en probeer het eens uit. Je merkt dan ook vast wel dat je relax kunt blijven want je hebt altijd je bed bij om te kunnen overnachten.

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *