plaat beplakt met kunstleer

Wat is kunstleer?

Kunstleer, ook bekend als imitatieleer of faux leer, is een synthetisch materiaal dat is ontworpen om op echt leer te lijken. Het wordt gemaakt van verschillende kunststoffen zoals polyvinylchloride (PVC) of polyurethaan (PU) en wordt vaak gebruikt als alternatief voor echt leer in verschillende toepassingen, waaronder meubels, kleding, auto-interieurs en accessoires. Kunstleer is populair vanwege zijn duurzaamheid, gemakkelijke onderhoud en vaak lagere kosten in vergelijking met echt leer. Het wordt vaak gebruikt in situaties waarin dierenleer niet gewenst is om ethische redenen.

Voor campers wordt kunstleer niet alleen gebruikt voor kussens, maar ook voor wanden en plafonds. Dit materiaal is ideaal voor de afwerking vanwege zijn natuurlijke uitstraling en zachte textuur. Bovendien kan er aan de achterkant van kunstleer een dun laagje foam zijn toegevoegd voor extra isolatie (maakt het kunstleer ook nog zachter).

kunstleer kleuren

Verschillende kleuren kunstleer

Meer over het bekleden van een vloer, wand of plafond, bekijk dan: Beste Manier Vloer, Wanden En Plafond Bekleden Camper
Meer over het maken van een camper wand en plafond, bekijk dan: Cursus Camper Bouwen Wanden en Plafond