Verschillende tyraps

Wat is een tyrap?

Een tyrap (ook wel TY-rap, tie-rips of tie-wraps), of wel bekend als kabelbinder, is een plastic strip die wordt gebruikt om items bij elkaar te houden. Tyraps bestaan uit een flexibele band met tanden aan één uiteinde en een kleine ‘blok’ met gleuf en een haak aan het andere uiteinde. Door de band door de gleuf te trekken en de tanden in te haken, wordt een stevige binding gecreëerd.

Tyrap verbinding

Tyraps worden vaak gebruikt voor het bundelen van kabels, draden, buizen en andere objecten. Ze zijn handig in verschillende toepassingen, zoals elektrische bedrading, automotive, huishoudelijke reparaties en zelfs in artistieke en ambachtelijke projecten vanwege hun eenvoudige maar effectieve ontwerp.

In sommige gevallen worden tyraps gebruikt als vervanging voor slangklemmen, omdat tyraps niet kunnen roesten (mits ze volledig uit kunststof bestaan).
Bijvoorbeeld, wanneer een slang in een watertank van een camper wordt aangesloten, wordt dit vaak gedaan met een tyrap. Dit voorkomt dat roestdeeltjes in het drinkwater terechtkomen, tenzij er een roestvrijstalen slangklem wordt toegepast.

Tyrap in watertank

Tyraps en het watersysteem:
Meer over een watersysteem van een camper , bekijk dan: Watersysteem In Een Camper
Meer over het bouwen van een watersysteem in een camper, bekijk dan: Cursus Camper Bouwen Water

Tyraps en het elektrasysteem:
Meer over een elektrasysteem van een camper , bekijk dan: Elektra In Een Camper
Meer over het bouwen van een elektrasysteem in een camper, bekijk dan: Cursus Camper Bouwen Elektriciteit