Verschillende dompelpompen voor een camper

Wat is een dompelpomp?

Een dompelpomp, ook wel onderwaterpomp genoemd, is een elektrische pomp die ontworpen is om vloeistoffen, meestal water, uit reservoirs, putten, kelders of andere diepe locaties te pompen. In tegenstelling tot andere pompen, wordt een dompelpomp volledig ondergedompeld in de te pompen vloeistof. Hierdoor kan de pomp efficiënt water wegpompen, zelfs als het niveau heel laag is. Dompelpompen worden vaak gebruikt voor drainage, irrigatie, het legen van overstromingsgebieden en het leegpompen van zwembaden. Ze zijn compact, draagbaar en gemakkelijk in gebruik.

Door de eenvoudigheid en compactheid, worden dompelpompen ook in campers gebruikt. De dompelpompen zijn dan direct in de watertank geïnstalleerd en pompen water rechtstreeks naar de waterafnemers, zoals een kraan. De dompelpomp wordt daarbij aan en uit gezet met een schakelaarkraan, die de dompelpomp activeert zodra er water nodig is.
Voor simpele watersystemen is een dompelpomp een ideale oplossing vanwege de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Voor complexere watersystemen wordt echter eerder aangeraden om een drukpomp te gebruiken.

Dompelpomp met uitneembare watertank

Meer over een watersysteem van een camper , bekijk dan: Watersysteem In Een Camper
Meer over het bouwen van een watersysteem in een camper, bekijk dan: Cursus Camper Bouwen Water