blijf kalm, bed bij, parkeerplaats Mac Donalds

Blijf kalm, je hebt je bed bij

Blijf kalm? Precies, het fijne van een camper is dat je altijd je bed bij hebt om te kunnen slapen. Je weet vast wel dat het reizen niet altijd gaat zoals je vooraf gedacht had.
Heb je al geen tent bij en ben je afhankelijk van een hotel, dan kan het lastig worden als je strand in het buitengebied. Gelukkig is dat met een camper anders, want je kunt zo plaatselijk overnachten.

Zo kun je bij een verre reis voor de boeg, deze eenvoudig opdelen in etappes. Of je gaat gewoon op reis en je ziet wel waar je uit komt. Je parkeert dan ergens je camper om te overnachten waar het natuurlijk mag. Dit geeft veel bewegingsvrijheid en je hebt de druk niet dat je ergens per se moet zijn.
Zo hoef je niet alles vooraf te plannen zoals campings. Je kunt meestal op de bonnefooi wel ergens terecht.

Een mindere kant is dat er natuurlijk ook van alles kan gebeuren met het reizen in je camper. Zo heb ik al van alles mee gemaakt:

  • Oververhitte motor
  • Losse uitlaat
  • Gescheurde koppelingscilinder houder
  • Gescheurde kruiskoppeling cardanas
  • Weggevlogen dakluik
  • Kapot deurslot

Gelukkig hadden we een gereedschapskist bij met van alles erin, dus hebben we het meesten plaatselijk zelf kunnen repareren (zie ook: Gereedschap voor onderweg). Natuurlijk is het niet leuk om mee te maken dat je onderweg moet stoppen vanwege breuk, maar gelukkig heb je altijd je bed bij om te kunnen overnachten als dat nodig is. Dit geeft ook veel rust omdat je dan de tijd kunt nemen om bijvoorbeeld iets te repareren.

Let erbij wel op als je iets overkomt waardoor je eigenlijk niet meer verder kunt rijden dat je zorgt dat je in veiligheid komt. Laat bijvoorbeeld je camper wegslepen van een snelweg naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Zo hadden we bijvoorbeeld bij de oververhitte motor al het water dat we bij hadden gebruikt om de radiator weer zo ver mogelijk mee gevuld te krijgen. Daardoor konden we met een halfvolle radiator naar het eerstvolgend tankstation rijden om de radiator verder af te vullen.

Onaangenaamheden om echt ergens moeten overnachten heb ik nog niet veel meegemaakt. Zo hebben we een keer op een Macdonalds parkeerplaats overnacht, omdat we veel te lang aan het rijden waren en het was al middernacht. De mooiste ”moet” overnachting vond ik die in L’Estartit, dat we midden in de nacht op het strand aankwamen en in de ochtend de deur opendeden en ik mee de zee in ben gegaan gezien het mooie weer.

Ofwel, blijf kalm want je hebt altijd je bed bij om plaatselijk te kunnen overnachten.

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *