Camper weggesleept vrachtwagen

Pechhulp camper

Veel kennen de pechhulp voor onderweg wel. Kom je stil te staan door panne, dan helpen ze je met een (spoed)reparatie of ze slepen je weg. Alleen niet iedereen sluit een verzekering af voor pechhulp onderweg. In dit artikel wordt je dan ook meegenomen in de voor en nadelen van pechhulp.

Om te beginnen met eigen ervaring werd met studentenkorting voor twee jaar een ANWB-autoverzekering afgesloten met vervangend vervoer. Alleen is er nooit gebruik van gemaakt terwijl er vele panne onderweg werd ondervonden. Wel is de ANWB eens opgebeld voor hulp, maar omdat er werd aangegeven dat er alleen een monteur kon komen met gereedschap en eventuele nieuwe onderdelen die zelf betaald moesten worden, is hier nooit gebruik van gemaakt. Want sleutelen konden we zelf en onderdelen konden we zelf ook aan komen.

gereedschap onderweg camper pannen snelweg Mercedes 406

Dus na twee jaar werd de ANWB-pechhulp verzekering opgezegd, want we waren er wel van overtuigt dat we die niet nodig hadden en het scheelde in de portemonnee. Alleen de vakantie daarna ging natuurlijk niet zonder panne onderweg. Sommige dingen waren lastig of niet te repareren en leek een ANWB toch wel handig. Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen.

Ben jij nou niet zo handig en neem je niet veel gereedschap mee voor onderweg, dan wordt het toch wel lastig als je geen pechhulp kan krijgen bij panne. Ben je nu zelf een automonteur of iets vergelijkbaars en neem je veel gereedschap mee onderweg, dan is het te overwegen niet een verzekering voor pechhulp te nemen.
Om dan even de voor en nadelen op een rijtje te zetten is dan wel zo handig:

Voordelen:

 • Krijg hulp onderweg bij pech.
 • De pechhulp monteur heeft doorgaans meer dan genoeg gereedschap bij om de meeste problemen op te lossen.
 • Probleem niet oplosbaar, ben je goed bent verzekerd dan slepen ze je weg naar een garage of als het dicht bij huis is, terug naar huis. In sommige landen wordt je zelfs eerst weggesleept voordat je hulp krijgt.
 • 24/7 beschikbaarheid voor hulp door de meeste pechhulp diensten.

Nadelen:

 • Nieuwe onderdelen die nodig zijn moeten zelf worden betaald, waarschijnlijk op uitzondering van kleine voor de hand liggende onderdelen, zoals zekeringen en lampen.
 • In het buitenland kan het langer duren voordat een pechhulp monteur aanwezig is en is de pechhulp vaak ook anders dan je gewend bent in Nederland.

Bovendien is het goed opletten bij een pechhulpverzekering wat er allemaal in de verzekering zit en wat er eventueel nog allemaal bij kan worden genomen. Want niet alles zit in een basispakket, zo kan het zomaar zijn dat de volgende punten er niet in zitten maar wel als extra erbij kunnen worden genomen:

 • Pechhulp in buitenland
 • Wegsleepregeling
 • Vervangend vervoer

Voor camperreizigers zijn pechhulp buitenland, wegsleepregeling en vervangend vervoer vaak wel zo handig. Want is je camper niet meer te repareren dan wordt deze terug naar huis vervoerd en krijg je tijdelijke een vervangende camper mee om je vakantie niet meteen te hoeven stoppen.

Oude ANWB bus

Zo is het doorgaans toch slim om een pechhulpverzekering af te sluiten ook al ben je handig en heb je gereedschap bij. Want ook al kun je veel dingen repareren, er kunnen toch altijd dingen naar boven komen waarbij je hulp nodig hebt.

Kies je uiteindelijk voor een camper pechhulpverzekering dan kun je daarvoor bij vele verzekeraars terecht, waaronder:

 • ANWB
 • Centraal Beheer
 • Blij Dat Ik Rij
 • NKC
 • Aveco
 • BOVAG

Let erbij op dat iedere verzekeraar zo ook zijn eigen eisen/voorwaarden heeft. Bij de ene verzekeraar betaal je meer naarmate de leeftijd van de camper en bij de andere moet je aan een bepaalde wielbasis voldoen.
Kijk dus daarom niet alleen naar de goedkoopste verzekeraar, maar ook naar de voorwaarden en wat er allemaal in zit. Bovendien kun je bij veel verzekeraars de pechhulpverzekering combineren met andere verzekeringen, zo heb je dus meer tot alles onder een dak wat zelfs voor kortingen kan opleveren.

Een leuk weetje is dat als een grote camper moet worden vervoerd, dit veelal gebeurd met een grote sleepwagen of vrachtwagen ambulance. Zoals onderstaande stoere vrachtwagens:

Sleepwagen vrachtwagen
Sleepwagen
Vrachtwagen camper ambulance
Vrachtwagen ambulance

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *