Camper Expo Houten, hal zicht

Camperbeurzen

Beurzen die specifiek over campers gaan of gecombineerd met andere kampeerproducten zoals caravans, vouwwagens en kampeerstoelen. Ze zijn er in alle soorten en maten en vele komen ieder jaar weer terug.
De één gaat er voor een uitje naar toe, de ander voor inspiratie, nieuwtjes en of iets te kopen. Want op een beurs is namelijk veel te vinden onder een dak, zoals fabrikanten, kampeermerken, winkeliers, reisorganisaties en uitbaters van campings. Zelfs als je het jaar ervoor al een bezoek hebt gebracht, blijft je je ogen uitkijken zoals op de mooi uitgestalde producten. Bovendien lopen er genoeg experts rond die jouw vragen kunnen beantwoorden.
Zo is het aan te raden als je specifiek geïnteresseerd bent in campers, een beurs te bezoeken waar veel campers te zien zijn. Ben je op zoek naar mooie routes, dan is bijvoorbeeld de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht eerder een aanrader. Of denk je aan mooie vakanties maken met de camper, dan kan een Vakantiebeurs in Utrecht, Stuttgart of Brussel iets zijn.

Hoewel Nederland al veel camperbeurzen te bieden heeft, zijn er ook in de buurlanden Duitsland en België interessante beurzen te vinden. Een bijzondere beurs is bijvoorbeeld de Caravan Salon in Düsseldorf, waar je je ogen uitkijkt. Voor een mooi overzicht hiervan zijn hieronder per land de beurzen op een rijtje gezet:

Naam:Plaats:2024:
VakantiebeursUtrecht11 t/m 24 jan
CaravanaLeeuwarden24 t/m 28 jan
Fiets en wandelbeursUtrecht23 t/m 25 feb
Camper ExpoHouten15 t/m 17 mrt
Het Vrijbuiter EventGouda / Zaandam30 mrt en 6 apr
Open camping dagDeelnemende campings6 apr
Boten- en CamperbeursGorinchemsep?
Camperbeurs HardenbergHardenberg20 t/m 22 sep
Kampeer & caravan jaarbeursUtrecht2 t/m 6 okt
KampeerbelevenisBergeijkNov
Naam:Plaats:2024:
Vakantiebeurs CMTStuttgart13 t/m 21 jan
ABFHannover31 jan t/m 4 feb
Reizen & CarvaningHamburg7 t/m 11 feb
F.R.E.E.Munchen14 t/m 18 feb
Reise + CampingEssen28 feb t/m 3 mrt
Caravan SalonDüsseldorf31 aug t/m 8 sep
Auto Camping CaravanBerlijn28 nov t/m 1 dec
Naam:Plaats:2024:
Vakantie ExpoAntwerpen26 t/m 28 jan
VakantiesalonBrussel1 t/m 4 feb
Fiets en wandelbeursGent2 t/m 3 mrt
MotorhomesalonAntwerpen9 t/m 10 mrt

Camper Expo Houten

Een middelgrote voorjaarsbeurs, waar zowel ervaren als onervaren camperenthousiastelingen terecht kunnen. Of je nu op zoek bent naar een fabriekscamper, een camperbouwer, vanlifers of de nieuwste camperproducten, het is er allemaal te vinden. Zo is voor deze beurs in een halve dag tot een dag nodig om alles te zien.

Camper Expo Houten

Kampeer & caravan jaarbeurs Utrecht

De grootste kampeerbeurs van Nederland. Met vele campers, caravans, vouwwagens, tenten en campings. Het is dan ook echt een aanrader voor wie breder zoekt dan alleen campers. In de zomer nieuwe plannen gemaakt? Dan is het ideaal om in het najaar op deze beurs inspiratie op te doen. Of bijvoorbeeld een van de vele activiteiten bijwonen.
Voor een bezoek aan deze beurs is zeker een hele dag nodig. Het is aan te raden om er vroeg naartoe te gaan.

Kampeer & caravan jaarbeurs Utrecht caravans
Ron met Fien en Teun van Kamperen Bij De Boer
En toen moest Ron ook even met Fien en Teun op de foto van “Kamperen Bij De Boer”
Kampeer & caravan jaarbeurs Utrecht campers

Caravan Salon Düsseldorf

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs Utrecht valt in het niet bij de Caravan Salon in Düsseldorf, die werkelijk immens groot is. Om alles te zien, heb je meer dan twee dagen nodig. Echter, na het zien van talloze campers en caravans kan het voorkomen dat je minder interesse hebt in de overige en deze sneller voorbijloopt. Daarom is het aan te raden om vooraf de plekken te selecteren die je écht wilt zien, anders zie je door de bomen het bos niet meer.

Caravan Salon Düsseldorf
Caravan Salon Düsseldorf grote luxe camper

Ondanks de grootte van de beurs, vind je er niet veel tenten. Het zijn voornamelijk campers en caravans die de overhand hebben. Vooral de hal met luxe campers is een must-see. Je zult versteld staan van de luxe, de grootte en de prijskaartjes, die gemiddeld rond de 1 miljoen euro liggen. De hallen met producten voor campers en caravans zijn bijzonder nuttig voor zelfbouwers, aangezien er veel leveranciers aanwezig zijn.

Bovendien richt deze beurs zich niet alleen op particulieren, maar ook op bedrijven en professionals. Er wordt ook veel zakelijk gehandeld.
Wil je dus echt inspiratie opdoen of je bent een echte camperliefhebber, dan is een bezoek aan deze beurs zeker de moeite waard. Gelukkig ligt Düsseldorf niet ver van de Nederlandse grens, dus de reis is zo gemaakt.

Boten- en Camperbeurs Gorinchem

Kleine ‘beurzen’ zijn er ook. Deze hebben vaak meer weg van open markten met campers of caravans erbij. Op deze evenementen staan bedrijven met hun producten en voertuigen, maar ook particulieren die hun eigen spullen of camper te koop aanbieden. Een voorbeeld hiervan is de Boten- en Camperbeurs in Gorinchem, waar je gratis rond kunt lopen. Het gedeelte met campers en bijbehorende artikelen heb je doorgaans binnen enkele uren bekeken. In Gorinchem is dit echter geen probleem, aangezien de stad zelf ook de moeite waard is om te verkennen.

Boten- en Camperbeurs Gorinchem campers
Boten- en Camperbeurs Gorinchem kramen

Vakantiebeurzen

Op vakantiebeurzen zijn doorgaans weinig campers te vinden. Desondanks kunnen deze beurzen zeer interessant zijn, omdat ze veel informatie bieden over reizen in het algemeen, inclusief reizen met een camper. Meestal vind je er een groot aantal campings en reisorganisaties, en daarnaast zijn er ook diverse kampeerartikelen te vinden, zoals fietsen en kleding.

Vakantiebeurzen stands

Met de camper naar de beurs

Bij sommige beurzen zijn er camperplaatsen beschikbaar voor overnachting. Dit is ideaal als je meerdere dagen naar een beurs wilt gaan of als de beurs ver weg is. Houd er rekening mee dat deze camperplaatsen vaak geen sanitaire voorzieningen hebben. Zorg dus voor een eigen toilet en eventueel een douche.
Als een beurs geen overnachtingsmogelijkheden biedt, zijn er altijd nog campings of camperplaatsen in de omgeving waar je kunt overnachten. Wees er wel op tijd bij, want de plaatsen zijn vaak snel vol. Dit geldt zowel voor campings in de buurt als voor de camperplaatsen bij de beurs zelf.

Campers langs de weg kamperen

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *