Tata Winger met facelift ambulance rechts voor

Tata Winger: De Meest Populaire Middelgrote Bus in India

De Tata Winger, geproduceerd door Tata Motors, is een populaire middelgrote bus in India. Oorspronkelijk de oude Renault Trafic, bouwt Tata Motors deze bussen onder licentie. Lees meer over deze vergelijking op de pagina; Renault Trafic vs Tata Winger.

Varianten en Specificaties

De Tata Winger is verkrijgbaar in verschillende varianten en lengtes, zowel als touringcar als cargo bus of ambulance:

 280032003488
Lengte mm454049405548
Breedte met zijspiegels mm195019501950
Hoogte mm246024602670
Maximaal gewicht in KG3003035 / 30753460
Tata Winger met facelift ambulance rechts

Hoewel er voornamelijk één hoogtevariant beschikbaar lijkt te zijn, zijn er ook Tata Wingers met een flat roof, wat wijst op twee hoogteopties. Het lagere model heeft een hoogte van 2110 mm.

Design en Functionaliteit

Touringcar Versie: De Tata Winger touringcar is volledig voorzien van ramen rondom. Soms ontbreken schuifdeuren of extra zijdeuren, wat minder handig kan zijn voor camperomzettingen, maar er zijn ook varianten met schuifdeuren te vinden.

Cargo / Ambulance Versie: Deze variant heeft vaak een raam in de zijwand achteraan, bij de ambulanceversie doorzichtig en bij de cargo-versie met een ondoorzichtige plaat. Dit maakt het meer geschikt voor ombouw naar een camper. Net als bij de touringcar kunnen bij deze versies de schuifdeuren of extra zijdeur ontbreken.

Technische Specificaties en Updates

De Tata Winger is uitgerust met moderne BS6-motoren (vergelijkbaar met Euro 6) en heeft door de jaren heen diverse updates ondergaan, waaronder een significante facelift van de voorzijde. Voorheen had de bus een spitsere neus, gelijkend op de oorspronkelijke Renault Trafic, maar nu heeft de Winger een meer vierkante neus. Ook het dashboard is vernieuwd.

Tata Winger oud ambulance rechts voor
Tata Winger oud
Tata Winger met facelift ambulance links voor
Tata Winger met facelift

Voor motoren lijkt er nu maar één motoroptie beschikbaar te zijn (voorheen twee, een 68 pk en 90 pk):

  • 99 pk 2.2 liter diesel

Deze motor is voldoende voor de meeste toepassingen, maar voor zwaar beladen bussen kan dit vermogen aan de lage kant zijn.

Onderdelen en Onderhoud

Dankzij de productie van de Tata Winger in India zijn er veel onderdelen beschikbaar, hoewel het verkrijgen van onderdelen iets minder makkelijk is dan bij de Force Traveller, die bekender is in India. Voor reparatie is het iets lastiger, maar toch kun je nog altijd snel geholpen worden. Nieuwe en tweedehands onderdelen zijn ook verkrijgbaar.

Tata Winger als Camper

De Tata Winger is ook populair voor ombouw naar campers vanwege zijn betaalbaarheid en toch ruime interieur. Verschillende camperbouwbedrijven in India bieden ombouwdiensten aan, of je kunt de bus zelf ombouwen tot camper.

Tata Winger oud binnen

Importeren van een Tata Winger

Het importeren van een nieuwe of tweedehands Tata Winger naar Nederland brengt enkele overwegingen met zich mee. Hoewel het aantrekkelijk kan zijn voor onderdelen, kan het feit dat ze in India rechtsgestuurd zijn een nadeel zijn. Mogelijk zijn er ook linksgestuurde versies beschikbaar met goed zoeken. De startprijs van een Tata Winger ligt rond de 1.500.000 Indiase Rupee (vergelijkbaar met de Force Traveller), wat ongeveer €17.000 is. Houd daarbij rekening met extra belastingen en kosten bij importeren.

Conclusie

De Tata Winger is een veelzijdige en middelgrote bus in India, geschikt voor diverse toepassingen, van touringcar tot werkbus en camper. Deze bus biedt veel mogelijkheden voor zowel commercieel gebruik als voor camperomzettingen.
Bekijk hieronder de verdere impressies van de Tata Winger:

Tata Winger oud schuin achter
Tata Winger met facelift ambulance recht voor

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *