Tata Winger oud ambulance links voor 2

Renault Trafic vs Tata Winger

De Tata Winger is een bekende middelgrote bus in India die veel gelijkenissen vertoont met de oude Renault Trafic-modellen van 1980 tot 2001. Dit komt doordat Tata Motors destijds bij Renault aanklopte om de Renault Trafic in licentie te mogen bouwen, hoewel Tata Motors ervoor koos om eigen motoren in de bus te plaatsen.

Renault Trafic oud
Oude Renault Trafic
Tata Winger oud ambulance rechts voor
Tata Winger

Evolutie en Modernisering

De Tata Winger werd in 2007 geïntroduceerd op de Indiase markt. Door de jaren heen heeft de bus verschillende aanpassingen ondergaan, waaronder een aanzienlijke facelift aan de voorzijde en de introductie van nieuwere, modernere motoren die voldoen aan de BS6-norm (vergelijkbaar met de Euro 6-norm).

Tata Winger oud ambulance links voor
Tata Winger oud
Tata Winger met facelift ambulance links voor
Tata Winger met facelift

Beschikbaarheid van Onderdelen voor Oude Renault Trafic Bussen

Voor eigenaren van oudere Renault Trafic-modellen, evenals de Opel Arena, Vauxhall Arena en Inokom Permas (Maleisië), is er goed nieuws. Dankzij de productie van de Tata Winger zijn onderdelen voor deze oudere modellen nog steeds beschikbaar. Of het nu gaat om motorupgrades of faceliftpanelen, veel onderdelen kunnen nog steeds nieuw worden besteld. Dit is vooral handig voor het vervangen van plaatwerk of andere kritieke onderdelen.

Of je deze onderdelen bij Renault of direct bij Tata Motors moet aanschaffen, blijft een vraag. Heb jij hier ervaring mee? Deel het gerust! In ieder geval is het verkrijgen van onderdelen in India relatief eenvoudig, hoewel verzending naar Nederland enige uitdagingen kan opleveren.

Tata Winger oud binnen dashboard

Importeren van een Tata Winger

Het importeren van een nieuwe of tweedehands Tata Winger naar Nederland brengt enkele overwegingen met zich mee. Hoewel het aantrekkelijk kan zijn voor onderdelen, kan het feit dat ze in India rechtsgestuurd zijn een nadeel zijn. Mogelijk zijn er ook linksgestuurde versies beschikbaar met goed zoeken. De startprijs van een Tata Winger ligt rond de 1.500.000 Indiase Rupee (vergelijkbaar met de Force Traveller), wat ongeveer €17.000 is. Houd daarbij wel rekening met extra belastingen en kosten bij importeren.

Tata Winger oud ambulance schuin achter

Conclusie

Heb je een oude Renault Trafic camper? Overweeg dan zeker de Tata Winger als bron voor onderdelen en mogelijke upgrades. Met het gedeelde Renault-DNA biedt de Tata Winger een praktische en kosteneffectieve oplossing voor het onderhoud en de verbetering van je klassieke Renault Trafic camper.

Meer Weten over de Tata Winger?

Ben je benieuwd naar meer informatie over de Tata Winger? Bekijk dan de uitgebreide Tata Winger pagina.

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *