Startaccu

Wat is een startaccu?

Een startaccu, ook wel startbatterij genoemd, is een type accu dat specifiek is ontworpen om een krachtige stroomstoot te leveren die nodig is om de motor van een voertuig te starten. Na het starten wordt de accu weer opgeladen door de dynamo tijdens het rijden.

Bovendien hebben startaccu’s meestal niet veel diepe ontladingen nodig en zijn ze ook niet bedoeld voor langdurige energieafgifte, zoals bijvoorbeeld de huishoudaccu’s voor in campers.
Het is daarom belangrijk om een startaccu niet te verwarren met een huishoudaccu of een deep-cycle-accu. Huishoudaccu’s zijn ontworpen voor langdurige energieafgifte en diepere ontladingen, bijvoorbeeld voor het voeden van apparaten in een camper wanneer de motor niet draait. Het gebruik van de juiste accu voor de juiste toepassing is essentieel voor een goede prestatie en levensduur van het elektrische systeem in een voertuig.
De startaccu van een bus(camper) is daarbij doorgaans te vinden in de motorruimte, onder een van de voorstoelen of onder de vloer van de cabine.

Meer over een elektrasysteem van een camper , bekijk dan: Elektra In Een Camper
Meer over het bouwen van een elektrasysteem in een camper, bekijk dan: Cursus Camper Bouwen Elektriciteit