Oude Force Traveller

Mercedes TN/T1 vs Force Traveller

De Force Traveller is een populaire bus in India, geliefd om zijn betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Opvallend is dat deze bus sterk lijkt op de klassieke Mercedes-TN/T1 bussen uit de jaren ’80.

Dit komt doordat Force Motors LTD de licenties van Mercedes heeft om deze bussen in India te produceren. Dit licentie-overeenkomst ontstond waarschijnlijk doordat Mercedes in het verleden een groot aandeel had in Force Motors LTD, destijds bekend als ‘Bajaj Tempo Motors’. Interessant is ook dat de Force Traveller wordt geleverd met een echte Mercedes-motor.

Mercedes Tn/T1 met camperopbouw
Mercedes TN / T1 camper

Evolutie en Modernisering

Door de jaren heen heeft de Force Traveller diverse aanpassingen en upgrades ondergaan. De voorzijde heeft een aanzienlijke facelift gekregen en de motoren zijn gemoderniseerd om te voldoen aan de strenge BS6-emissienormen, vergelijkbaar met de Euro 6-normen. Deze verbeteringen hebben de bus nog aantrekkelijker gemaakt voor een breed scala aan toepassingen.

Oude Force Traveller
Oude Force Traveller
Force Traveller met facelift en ronde lampen
Force Traveller facelift
Force Traveller personenvervoer rijdend
Force Traveller facelift (upgrade?)

Beschikbaarheid van Onderdelen voor Oude Mercedes Bussen

Voor eigenaren van oudere Mercedes TN/T1-modellen, zoals de 207, 208, 307, 308, 309, 310, 407, 408, 409, en 410, is er goed nieuws. Dankzij de productie van de Force Traveller zijn onderdelen voor deze oudere modellen nog steeds beschikbaar. Van motorupgrades tot faceliftpanelen, bijna elk onderdeel kan nog steeds nieuw worden besteld. Dit is vooral handig als je plaatwerk of andere kritieke onderdelen moet vervangen.

Of je deze onderdelen bij Mercedes of direct bij Force Motors LTD moet aanschaffen, blijft een vraag. Heb jij hier ervaring mee? Deel het gerust! In ieder geval is het verkrijgen van onderdelen in India relatief eenvoudig, hoewel verzending naar Nederland enige uitdagingen kan opleveren.

Force Traveller weggesleept

Importeren van een Force Traveller

Het importeren van een nieuwe of tweedehands Force Traveller naar Nederland brengt enkele overwegingen met zich mee. Hoewel het aantrekkelijk kan zijn voor onderdelen, kan het feit dat ze in India rechtsgestuurd zijn, een nadeel zijn (misschien met goed zoeken zijn er ook links gestuurde). De startprijs van een Force Traveller ligt rond de 1.500.000 Indiase Rupee, wat ongeveer €17.000 is. Houd daarbij wel rekening mee dat bij importeren extra belastingen en kosten bij komen kijken.

Conclusie

Heb je een oude Mercedes TN/T1 camper? Overweeg dan zeker de Force Traveller als bron voor onderdelen en mogelijke upgrades. Met de gedeelde Mercedes-DNA biedt de Force Traveller een praktische en kosteneffectieve oplossing voor het onderhoud en de verbetering van je klassieke Mercedes camper.

Meer Weten over de Force Traveller?

Ben je benieuwd naar meer informatie over de Force Traveller? Bekijk dan de uitgebreide ‘Force Traveller’ pagina.

Force Travellers personenvervoer groot

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *