Buscamper en farbieks half integraal camper

13 redenen om een camper te huren

Overweeg je om een camper te huren? Dat is absoluut mogelijk en er zijn verschillende redenen waarom je dit zou willen doen. Hieronder vind je diverse motieven, waarvan sommige je wellicht nog niet eerder in overweging hebt genomen.

 1. Weet je nog niet of een camper iets voor je is? Huur dan een camper voordat je er zelf een aankoopt of zelf bouwt. Hiermee kan je het reizen in een camper uitproberen zonder veel geld te verliezen.
  • Huur daarbij een camper die al zo veel mogelijk bij je wensen past. Zodoende kan je meteen uitproberen en erachter komen wat je wel en niet in je toekomstige eigen camper wil hebben of veranderen.
 2. Je hebt geen jaarlijkse onderhoudt voor een camper.
 3. Je hebt geen stalling nodig voor een camper. Dus ruimtebesparend.
 4. Je hebt geen financiële verplichtingen, zoals leningen, verzekeringen en belastingen.
 5. Minder voertuigen op de weg betekent over het algemeen een kleinere ecologische voetafdruk.
 6. Zonder camper ben je niet gebonden aan één voertuig. Je kunt kiezen voor andere vormen van accommodatie, zoals hotels, vakantiehuizen of campings, afhankelijk van je reisbehoeften.
 7. Door een camper te huren vermijd je hoge aanschafkosten.
 8. Je hebt geen zorgen over waardeverlies van een camper.
 9. Je wil met vrienden op vakantie of naar een festival. Met het huren van een camper is doorgaans maar één chauffeur nodig en iedereen kan mee. Bovendien hoef je geen tent op te zetten of zit je vast aan een vaste locatie van een vakantiehuisje.
  • Dit geldt natuurlijk ook voor je eigen familie.
 10. Ga op zakenreis met een huurcamper. Met name als je verschillende klanten moet bezoeken op verschillende locaties door het land. Zo kun je met een camper ook meer en grotere spullen meenemen dan een auto.
 11. Maak een roadtrip die je nog nooit eerder hebt gedaan.
 12. Met een camper mag je op sommige plekken gratis overnachten waardoor je niet altijd afhankelijk bent van campings. Zodoende ervaar je meer vrijheid.
 13. En huur alleen een camper wanneer je echt een camper nodig hebt.

In het algemeen biedt het huren van een camper dus meer vrijheid om te genieten van de voordelen van kamperen en reizen met een camper zonder de lasten en kosten die gepaard gaan met het bezitten van een camper. Het is een populaire keuze voor reizigers die af en toe van het camperleven willen genieten zonder de langdurige verplichtingen.

Waar kun je een camper huren?

Het huren van een camper kan op verschillende manieren. Huur of leen een camper van een bekende, huur een camper van een bedrijf, huur een camper via Marktplaats of huur een camper via een camper verhuur platform zoals Goboony. Klik op de knop hieronder om naar Goboony te gaan:

Wil je meer weten over het huren van een camper, bekijk dan het artikel ‘’ Zelfbouwcamper huren, hoe doe je dat en waar moet je op letten’’.

Zelf een camper verhuren, bekijk dan het artikel ‘’ ‘’.

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *