camper vast met wielblokken

Zet je camper goed vast! Dit voorkomt ongelukken.

Zet je camper goed vast? Ja, zorg ervoor dat je camper niet zomaar weg rolt als je ergens stopt of wilt gaan staan, je gaat niet de eerste zijn die mee maakt dat hij weg rolt.

Het is mij zelfs overkomen met de Mercedes 406 camper en het was toch niet echt mijn fout. We kwamen net van de keuring af en stopte bij een tankstation om te tanken. Eenmaal de handrem erop en uitgestapt leek er nog niets aan de hand te zijn, maar toen ik het vulpistool pakte en terugdraaide richting de camper, bleek de camper een meter verder te staan. Na snel handelen en in de camper te zijn gedoken om de handrem verder aan te trekken stond de camper gelukkig weer stil. En waarom rolde de camper weg terwijl de handrem erop stond? Nou dat kwam dus door de keuring. Bij de keuring hadden ze de remmen zo ver in verstelling teruggeschroefd dat ze dus bijna niet meer remde. Dit hadden ze gedaan omdat er te veel rem verschil tussen voor en achter en links en rechts zat om te kunnen goedkeuren. Nou ja, positief dat de camper was goed gekeurd, maar de camper remde een stuk minder goed waaronder dus ook de handrem. Na het tanken zijn daarom de remmen meteen weer terug versteld en remde de camper weer naar behoren.
Deze ervaring is dan ook niet meteen het spannendste wat je kan overkomen, helaas zijn er nog wel minder fijne verhalen. Zoals toen ik even bij de camperbouwer was waar ik stage heb gelopen. Daar kwam iemand terug die eigenlijk voor een lange tijd weg zou blijven met zijn pas gebouwde camper. Hij vroeg of het mogelijk was om een nieuwe camper te bouwen, waaruit ik dacht dat het voor iemand anders was. Helaas bleek het verhaal wat anders te zijn en was deze persoon met zijn vrouw in de camper van de berg afgerold omdat de handrem er plotseling vanaf schoot. Dat liep dus helaas slecht af met de pas gebouwde camper, gelukkig waren hij en zijn vrouw ongedeerd.

Met andere woorden: het verstandig om je camper goed vast te zetten als je stil wil blijven staan. Niet alleen op de handrem, maar ook in de eerste versnelling of zijn achteruit. Blijf je voor een langere tijd op een plek, met name op een helling, dan is het verstandig om extra blokken achter de wielen te leggen om die te blokkeren tegen wegrollen.

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *