Velt met dubbellucht campers, Dubbelluchtweekend

Dubbelluchtweekend: Een samenkomst van Mercedes campers

Je hebt ze vast wel eens op de weg gezien of je kent ze nog van vroeger, die oude grote Mercedes-bussen met een korte neus, ook wel de Mercedes T2 genoemd. Vanwege hun ruime afmetingen zijn veel van deze bussen omgebouwd tot campers. Vanuit de liefde en voor het in stand houden van deze klassieke Mercedes-bussen en andere Mercedes-bustypes is er een speciale club ontstaan: de Dubbellucht, Mercedes-Hanomag Kampeerautoclub. Deze club organiseert niet alleen klusweekenden speciaal voor deze bussen, maar ook voorjaars- en najaarsweekenden waar vele leden met hun campers samenkomen. Hier duiken we in wat deze weekenden te bieden hebben en waarom ze zo’n geweldige ervaring zijn voor Mercedes camperliefhebbers.

De Magie van het Dubbelluchtweekend

Het Dubbelluchtweekend is niet zomaar een bijeenkomst; Mercedes Dubbellucht camperliefhebbers uit alle hoeken van Nederland – en soms daarbuiten – verzamelen zich om ervaringen te delen en nieuwe ideeën op te doen, maar ook om hun passie voor deze type bussen te delen. Bij aankomst op een Dubbelluchtweekend word je verwelkomd door een indrukwekkende verzameling van klassieke Mercedes-campers, vaak zo’n 300 in totaal. Van de iconische T2 tot andere nostalgische modellen, elke camper vertelt een uniek verhaal.

Mercedes T1 brandweer campers, Dubbelluchtweekend
Mercedes Vario Polize camper, Dubbelluchtweekend

Dit evenement vindt meestal plaats op een camping of speciale evenementlocatie in het voorjaar en najaar. Iedereen met een Mercedes Dubbellucht camper, fabrieks of zelfgebouwd, kan zich aanmelden zolang die ook lid is van de club. Maar ook als je geen Mercedes camper hebt of geen lid bent van de club, ben je van harte welkom. Vaak kun je op de dagen van de Dubbelluchtweekenden gewoon langskomen om inspiratie op te doen, vragen te stellen of gewoon om te genieten van de gezellige sfeer en het gezelschap van gelijkgestemden.

Wat Kun Je Verwachten?

Bij aankomst op een Dubbelluchtweekend word je verwelkomd door een indrukwekkende verzameling van klassieke Mercedes-campers, hoewel ook nieuwere modellen met dubbellucht welkom zijn. Deze weekenden zijn niet alleen een feest voor het oog, maar ook een bron van inspiratie voor iedereen met een passie voor het bouwen en onderhouden van voornamelijk oude Mercedesbussen / campers.

Papegaai Dubbelluchtweekend
Gezamenlijke plaats met dubbellucht campers, Dubbelluchtweekend

Tijdens het evenement kun je deelnemen aan diverse workshops. Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten georganiseerd, zodat ook zij een leuke tijd hebben. ‘s Avonds is er vaak een gezamenlijke barbecue waar iedereen samenkomt om verhalen te delen en te genieten van heerlijk eten. Daarnaast is er een onderdelenmarkt waar je vaak ook moeilijk te vinden onderdelen kunt kopen voor de oude Mercedesbussen / campers. Maar bovenal draait het Dubbelluchtweekend om de gezelligheid en het samen zijn met gelijkgestemde liefhebbers, die allemaal dezelfde passie delen voor deze bijzondere voertuigen.

Inspiratie en Netwerken

De Dubbelluchtweekenden zijn geweldige gelegenheden om inspiratie op te doen als je een oude Mercedes-voertuig wilt ombouwen naar bijvoorbeeld een camper. Je kunt door de campers van andere deelnemers lopen, zien hoe zij problemen hebben opgelost, en ideeën opdoen voor je eigen project. Deze weekenden bieden ook een uitstekende kans om te netwerken met gelijkgestemden en waardevolle tips en adviezen te krijgen van mensen met ervaring met hetzelfde model camper of specifieke bouwproblemen.

Blauwe Mercede T1 camper, Dubbelluchtweekend

Van oude tot nieuwe campers

Op de Dubbelluchtweekenden vind je voornamelijk oude Mercedes-modellen, maar ook nieuwere modellen zijn aanwezig. Ondanks de vele oude modellen is er bijna geen enkele hetzelfde; elk voertuig dat er staat is anders, of het nu aan de buitenkant of aan de binnenkant is. Iedereen heeft zijn bus of camper naar eigen smaak aangepast. Deze diversiteit maakt het Dubbelluchtweekend juist zo interessant en inspirerend. Overweeg je zelf een Mercedes-bus om te bouwen tot camper, dan is een Dubbelluchtweekend prachtig om inspiratie op te doen. Vaak krijg je niet alleen praktische tips, maar ook de mooiste verhalen. Misschien vertellen ze over hun zoektocht naar dat ene zeldzame onderdeel of over de avonturen die ze hebben beleefd tijdens het restaureren van hun camper.

Mercedes Sprinter camper bruin Dubbelluchtweekend

Activiteiten en Workshops

Een leuk onderdeel van de Dubbelluchtweekenden zijn de activiteiten en workshops die worden georganiseerd. Gedurende het weekend worden er diverse workshops gegeven, vaak gericht op de Mercedes-voertuigen zelf, maar ook op de ombouw naar camper. Het leuke van zo’n oud voertuig is dat je het vaak zelf kunt repareren, mits je weet hoe. Daar komen de workshops goed van pas; ze laten de verschillende technieken van een voertuig zien en leren je hoe je reparaties kunt uitvoeren.

Gezamenlijke plaats met dubbellucht campers, Dubbelluchtweekend Vierhouten

Zo zijn er ook activiteiten voor jong en oud. Voor de kleine kinderen worden er speciale activiteiten georganiseerd, terwijl er voor de volwassenen ook van alles te doen is. Zo is er bijvoorbeeld een onderdelenmarkt waar je spullen voor de oude voertuigen kunt kopen. ‘s Avonds wordt er vaak een gezellige barbecue georganiseerd, waar iedereen samenkomt om te genieten van het eten en het gezelschap.

Kopen of verkopen van spullen of campers

Op een Dubbelluchtweekend draait het niet alleen om inspiratie opdoen, maar ook om het vinden van spullen en zelfs campers. De vereniging zelf biedt een scala aan items uit hun uitgebreide onderdelenmagazijn. Als er iets niet direct beschikbaar is, kun je er altijd naar informeren, want de kans is groot dat het nog in hun onderdelenmagazijn ligt. Daarnaast verkoopt de vereniging ook promotieartikelen, variërend van kleding tot drinkbekers.

Onderdelen Mercedes voertuigen Club, Dubbelluchtweekend
Dubbellucht promotie artikelen, Dubbelluchtweekend
Verkoop spullen van camper eigenaar, Dubbelluchtweekend

Naast de vereniging bieden ook eigenaren van Mercedes-bussen en campers hun spullen te koop aan. Van resterende bouwmaterialen tot complete kampeeruitrusting, er is een breed scala aan producten beschikbaar, vooral gericht op de oude Mercedes-voertuigen. Of je nu op zoek bent naar iets specifieks voor je eigen project of gewoon naar een koopje, op een Dubbelluchtweekend kun je het vaak vinden.

Niet alleen losse spullen of onderdelen worden verkocht, maar soms staan er ook campers of bussen te koop. Dit biedt de mogelijkheid om deze ter plekke te bekijken of het bij je past en direct tot een deal te komen.

Gemeenschap en Gezelligheid

De dubbelluchtweekenden zijn niet alleen leerzaam, maar ook bijzonder gezellig. Avonden worden vaak gevuld met kampvuren, barbecues en muziek, wat zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. Het sociale aspect van deze weekenden is minstens zo belangrijk als het leerzame. Je kunt verhalen delen, nieuwe vrienden maken en genieten van de kampeercultuur.

Deze weekenden zijn ook ideaal voor het hele gezin. In de omgeving is er doorgaans van alles te zien en te doen. Of je nu houdt van het verkennen van lokale bezienswaardigheden, wandelen in de natuur, of gewoon ontspannen op de camping, er is voor ieder wat wils.

Gezellig velt met dubbellucht campers, Dubbelluchtweekend

Wanneer zijn de Dubbelluchtweekenden en Hoe Doe je Mee?

De Dubbelluchtweekenden worden georganiseerd door de Dubbellucht Mercedes Hanomag Kampeerautoclub. De exacte data van deze weekenden kun je vinden op de website van de club of via hun Facebookpagina ‘Dubbellucht Mercedes Hanomag Kampeerautoclub‘. Als je lid bent van de club, word je overigens automatisch op de hoogte gehouden van de weekenden.

Om deel te nemen aan een Dubbelluchtweekend, moet je dus lid zijn van de club. Als lid ontvang je dan uitnodigingen voor de weekenden waarop je kunt reageren om jezelf aan te melden. Hiervoor wordt wel een kleine vergoeding gevraagd voor deelname.

Dubbellucht 15 jaar, Dubbelluchtweekend

Meer over weekenden met campers, bekijk dan ook het artikel over Zelfbouwcamperweekenden

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *