Tata Magic Express zijkant

Tata Venture / Tata Magic Express: Compacte Minivan in India

De Tata Venture en Tata Magic Express zijn compacte minivans in India gemaakt door Tata Motors, geliefd om hun veelzijdigheid en betaalbaarheid. Beide modellen bieden handige oplossingen voor zowel commercieel als persoonlijk gebruik. De Magic Express is gebaseerd op de Tata Ace truck/pick-up variant, en hoewel er weinig foto’s beschikbaar zijn, lijken de Venture en Magic Express qua ontwerp sterk op elkaar.

Design en Functionaliteit

Tata Venture:

 Lengte mmBreedte met zijspiegels mmHoogte mmMaximaal gewicht in KG
L13950156518781990
  • Motor: 70 pk dieselmotor
  • Functies: Ramen rondom, extra schuifdeur aan de zijkant voor gemakkelijke instap.

Tata Magic Express:

 Lengte mmBreedte met zijspiegels mmHoogte mmMaximaal gewicht in KG
L13790150018901770
  • Motor: 40 pk dieselmotor
  • Maximale Snelheid: 80 km/u
  • Functies: Ramen rondom, extra deur aan de zijkant voor gemakkelijke instap.
Tata Magic Express schuin achter

Hoewel de vele ramen deze minivans minder geschikt maken voor camperomzettingen, kunnen de ramen vervangen of geblindeerd worden om privacy te bieden. De extra deuren aan de zijkant maken de minivans gemakkelijk toegankelijk, wat handig is voor gebruik als camper.

Onderdelen en Onderhoud

Dankzij de productie van de Tata Venture en Magic Express in India zijn er veel onderdelen beschikbaar. Dit maakt onderhoud en reparatie gemakkelijk en betaalbaar.

Tata Venture / Magic Express als Camper

Hoewel de Tata Venture en Magic Express minder populair zijn voor ombouw naar campers, zijn ze door hun compactheid, betaalbaarheid en ruime interieur toch geschikt voor ombouw naar een minicamper. Verschillende camperbouwbedrijven in India bieden ombouwdiensten aan, maar je kunt er ook voor kiezen om de bus zelf om te bouwen.

Importeren van een Tata Venture / Magic Express

Het importeren van een nieuwe of tweedehands Tata Venture of Magic Express naar Nederland brengt enkele overwegingen met zich mee. Een nadeel is dat ze in India rechtsgestuurd zijn, hoewel er mogelijk ook linksgestuurde versies beschikbaar zijn met goed zoeken.

  • Startprijs Tata Venture: Ongeveer 500.000 Indiase Rupee, dat ongeveer €6.000 is.
  • Startprijs Tata Magic Express: Ongeveer 600.000 Indiase Rupee, dat ongeveer €7.000 is.

Houd rekening met extra belastingen en kosten bij importeren.

Conclusie

De Tata Venture en Tata Magic Express zijn veelzijdige minivans in India, geschikt voor diverse toepassingen, van touringcar tot werkbus en camper. Deze bussen bieden veel mogelijkheden, vooral voor commercieel gebruik, maar zijn ook geschikt voor ombouw naar minicamper.

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *