Suzuki Eeco

Suzuki Eeco / Omni: De Populaire Compacte Minivans van India

De Suzuki Eeco en Suzuki Omni, geproduceerd door Maruti Suzuki India Ltd., zijn uiterst populaire minivans in India. Hun veelzijdigheid en betaalbaarheid maken ze een veelvoorkomende verschijning op de Indiase wegen. Hoewel de Suzuki Omni een ouder model is dat niet meer in productie is, blijft het een veelgebruikte en betrouwbare optie.

Varianten en Specificaties

Suzuki Omni:

 Lengte mmBreedte met zijspiegels? mmHoogte mmGewicht voertuig KG
L1337014101640785 / 800
  • Motor: 35 pk benzinemotor
  • Functies: Ramen rondom bij personenvervoervariant en zonder bij de cargovariant, extra schuifdeur aan de zijkant voor gemakkelijke instap.
Suzuki Omni
Suzuki Omni ambulance
Suzuki Omni ambulance binnen

Suzuki Eeco:

 Lengte mmBreedte met zijspiegels? mmHoogte mmMaximaal gewicht in KG
L1367514751825935 / 1050
  • Motor: 80,9 pk benzinemotor of 71,8 pk CNG (vloeibaar gas) motor
  • Functies: Ramen rondom bij personenvervoervariant en zonder bij de cargovariant, extra schuifdeur aan de zijkant voor gemakkelijke instap.
Suzuki Eeco ambulance links voor
Suzuki Eeco ambulance links achter

Hoewel de vele ramen van de personenvervoervarianten deze modellen minder geschikt maken voor camperomzettingen, kunnen de ramen vervangen of geblindeerd worden om meer privacy te bieden. De extra schuifdeur aan de zijkant maakt deze minivans gemakkelijk toegankelijk, wat ook handig is voor gebruik als camper.

Onderdelen en Onderhoud

Dankzij de grootschalige productie van de Suzuki Eeco en Omni in India zijn er volop onderdelen beschikbaar. Dit maakt onderhoud en reparatie eenvoudig en betaalbaar. Nieuwe en tweedehands onderdelen zijn op veel plaatsen verkrijgbaar, wat bijdraagt aan de populariteit en levensduur van deze voertuigen.

Suzuki Eeco reparatie

Suzuki Eeco / Omni als Camper

Hoewel de Suzuki Eeco en Omni minder populair zijn voor ombouw naar campers, zijn ze door hun compactheid, betaalbaarheid en ruime interieur toch geschikt voor ombouw naar een minicamper. Verschillende camperbouwbedrijven in India bieden ombouwdiensten aan, maar je kunt er ook voor kiezen om de bus zelf om te bouwen.

Importeren van een Suzuki Eeco / Omni

Het importeren van een nieuwe of tweedehands Suzuki Eeco of Omni naar Nederland brengt enkele overwegingen met zich mee. Een nadeel is dat ze in India rechtsgestuurd zijn, hoewel er mogelijk ook linksgestuurde versies beschikbaar zijn met goed zoeken.

  • Startprijs Suzuki Eeco: Ongeveer 600.000 Indiase Rupee, dat is ongeveer €7.000.
  • Startprijs Suzuki Omni: Ongeveer 300.000 Indiase Rupee, dat is ongeveer €3.500.

Houd rekening met extra belastingen en kosten bij het importeren.

Conclusie

De Suzuki Eeco en Suzuki Omni zijn veelzijdige minivans die geschikt zijn voor diverse toepassingen, van personenvervoer tot werkbus en camper. Deze minivans bieden veel mogelijkheden, vooral voor commercieel gebruik, maar zijn ook geschikt voor ombouw naar minicamper.

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *