Nissan Evalia grijs camper rechts voor

Nissan Evalia (NV200): Kleine Bus in India

De Nissan Evalia, ook bekend als de NV200, is niet alleen in Europa verkrijgbaar, maar (was) ook beschikbaar in India. Deze compacte bus is ideaal voor de smalle en drukke straatjes van India en biedt het gemak van parkeren zoals een gewone auto. Ondanks de beperkte verkoop in India, blijft de Nissan Evalia een populaire keuze voor ombouw naar campers.

Beschikbaarheid en Alternatieve Namen

De Nissan Evalia is ook bekend onder verschillende andere namen:

  • Chevrolet City Express
  • Mitsubishi Delica
  • Ashok Leyland Stile

De beschikbaarheid van nieuwe modellen in India is onzeker, aangezien Nissan de productie daar heeft stopgezet vanwege tegenvallende verkopen. Mogelijk worden deze bussen nog geïmporteerd.

Varianten en Specificaties

De Nissan Evalia is beschikbaar in één modelvariant:

 Lengte mmBreedte zonder zijspiegels mmHoogte mmGewicht voertuig KG
L14560175518581430

De bus kan geleverd worden met of zonder ramen rondom en biedt vele opties voor extra luxe, wat het ideaal maakt voor ombouw naar een compacte camper.

Nissan Evalia grijs camper rechts achter

Technische Specificaties en Updates

In India is de Nissan Evalia uitgerust met een moderne 86 pk dieselmotor, die voldoende is voor de meeste toepassingen. Het uiterlijk van de bus is door de jaren heen weinig veranderd.

Onderdelen en Onderhoud

Ondanks de productie van de Nissan Evalia in India, kan het verkrijgen van onderdelen uitdagend zijn, omdat deze nu geïmporteerd moeten worden. Reparaties kunnen ook complexer zijn vanwege de beperkte bekendheid van lokale garages met dit model.

Nissan Evalia wit camper links achter

Nissan Evalia als Camper

Ondanks de beperkte aanwezigheid in India, is de Nissan Evalia populair als compacte camper. Verschillende camperbouwbedrijven in India hebben deze bus al eens omgebouwd en bieden ombouwdiensten aan. Zelf ombouwen is ook een optie.

Nissan Evalia wit camper links voor

Importeren van een Nissan Evalia

Het importeren van een nieuwe of tweedehands Nissan Evalia naar Nederland heeft weinig zin, aangezien deze ook in Nederland verkocht wordt. Hoewel het aantrekkelijk kan zijn voor onderdelen, kan het feit dat ze in India rechtsgestuurd zijn ook een nadeel zijn. De startprijs van een Nissan Evalia in India ligt rond de 900.000 Indiase Rupee, wat ongeveer €11.000 is. Ondanks de aantrekkelijke prijs, moet je rekening houden met extra belastingen en kosten bij importeren.

Conclusie

De Nissan Evalia is een veelzijdige en compacte bus in India, geschikt voor diverse toepassingen, van werkbus tot camper. Deze bus biedt veel mogelijkheden voor zowel commercieel gebruik als voor camperomzettingen.

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *