Camper ontwerp software

Camper ontwerp software voor het ontwerpen van je camper

Wil je je eigen camper gaan bouwen? Dan is het goed om te bepalen wat je wil en te ontwerpen hoe je droomcamper eruit moet komen zien. Voor de eisen en wensen, bekijk het artikel ‘Eisen en wensen voor indeling camper’’.
Om te ontwerpen hoe je camper moet worden zijn er tegenwoordig twee opties: met de hand tekenen en/of gebruik maken van een ontwerpsoftwareprogramma. Vanuit Sajenn raden we aan om in ieder geval eerst te beginnen met de hand te tekenen, doorgaans is dit ook voldoende.

Want vanuit de hand tekenen kun je sneller variaties maken hoe je iets wil hebben. Een plattegrond en een zijaanzicht is daarbij handig om te tekenen. Bovendien bij de bouw van je camper moet je toch alles gaan inmeten en passen. Want het van tevoren op de millimeter alles uitwerken kost veel te veel tijd voor één of twee te bouwen campers.
Wil je uiteindelijk toch een beter inzicht krijgen, dan is een ontwerpsoftwareprogramma de uitkomst. Bijna alle grote camperbouwbedrijven gebruiken wel zo’n ontwerpsoftwareprogramma. Dit is ook nodig om voor hun productie precieze tekeningen te maken en machines in te kunnen stellen. Zij gebruiken dan ook goede ontwerpsoftwareprogramma’s, ook wel CAD-programma’s genoemd zoals:

  • Solidworks
  • Autocad
  • Siemens NX
  • Catia
  • Creo

Helaas zijn deze ontwerpsoftwareprogramma’s erg duur en ingewikkeld waardoor het een flinke leercurve nodig heeft om met zo’n programma om te kunnen gaan. Niet echt ideaal om dus even jouw camper te tekenen.

Bovendien is het makkelijk om een vaste basis te hebben. Met een vaste basis wordt bedoeld, de bus die je wilt ombouwen in het tekenprogramma hebt staan. Dus niet dat je nog eens eerst de bus moet tekenen voordat je met het tekenen van het interieur aan de gang kunt gaan. Tenzij je zelf met alleen een rechthoekig blok tevreden bent wat je interieurruimte moet voorstellen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig wel speciale ontwerpsoftwareprogramma’s om je camper gemakkelijk mee te ontwerpen. Dit zijn speciale programma’s waarbij je eenvoudig een bus type kunt kiezen en standaard interieur componenten in kunt zetten.

Deze interieur componenten zijn dan nog wel aan te passen, zoals de kleur en de maten. Het lijkt een beetje op de Sims-game voor wie daar mee bekend is.
Houdt daarbij wel rekening mee dat dit puur is om alleen inzicht mee te krijgen, uit het programma komen namelijk geen bouwtekeningen. Dat betekent dat er nog altijd moet worden gemeten en gepast tijdens de bouw van je camper.

Ignotus camper ontwerp software, ontwerpen

Ignotus

Het ontwerpsoftwareprogramma Ignotus is zo’n programma waarmee je je camper eenvoudig kunt ontwerpen. Je kiest je bus type uit en de maten die erbij horen waarna je handig de verschillende interieur aspecten in de camper kunt plaatsen. Zo heeft Ignotus een gratis en betaalde versie. Met de gratis versie kun je al een aardig eind mee op weg, je kunt er een hele camper mee bouwen.

Ignotus camper ontwerp software

Wil je toch meer 3D-modellen, geen advertenties en ondersteuning erbij hebben, neem dan de betaalde versie. Hiermee kun je dus net wat meer en word je camperontwerp er beter van.

Ignotus camper ontwerp software, bus bepalen

Bekijk op de website van Ignotus verder over het camper ontwerpprogramma en geef je e-mailadres op voor de gratis versie. Zodoende kun je al van start gaan en altijd nog voor de betaalde versie gaan indien je dat nodig vindt.
Klik op onderstaande knop om naar de Ignotus website te gaan:

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *