mercedes L406D camper cabine aankoop

De aanschaf van de Mercedes 406 T2 camper

Hoe kwamen we erop om een Mercedes 406 T2 camper aan te schaffen? Zou je me dat 5 jaar voor de aanschaf gevraagd hebben dan had ik daar nooit aan gedacht. Het begon omdat ik stage had gelopen bij een camperbouwer. Daarvoor was ik al erg van de boten en jachten, maar ik zag dat een camper toch ook wel fijn kon zijn en je verder weg kon reizen dan een boot. Ik besprak dit met een vriend en we stonden er beiden voor om uiteindelijk samen een camper aan te schaffen om rond te reizen. Dit was niet alleen goedkoper maar ook gezellig.

Zo startte de zoektocht naar een geschikte camper.

De zoektocht

De zoektocht startte we met het samenstellen van onze eisen en wensen:

  • Ruime camper waarvan minimaal een vast bed en losse zitplaats
  • Een keuken
  • Een wc-ruimte
  • Voldoende opbergruimte
  • Goedkoop in aanschaf
  • Goedkoop in rijden / wegenbelasting

Al snel werd het dus een grote oldtimer bus, waarvan de Mercedes type de grootste en meest bekende waren. Na een hele zoektocht op de types Mercedes T2 406, 407, 508, 613 kwamen we uit bij een Mercedes 406 camper die in Schagen stond.

Volgens de verkoper nog een goede bus waarvan alleen het plafond vervangen hoefde te worden. We gingen kijken, en uiteindelijk namen we de camper voor ¾ van de vraagprijs mee.

mercedes camper aankoop

Leerpunten

Kijk ik terug op de aankoop dan zijn er toch een hoop leer punten. Het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ kon wel worden toegepast. Omdat we twee studenten waren met een laag budget wilde we natuurlijk niet te veel uitgeven. Dan nog is het goed om te kijken of het budget niet hoger kan. Want nu hadden we wel goedkoop een camper aangeschaft, maar daarna hadden we een hoop werk plus de kosten van het opknappen. Ofwel om je dat te besparen kun je beter met een groter budget een betere camper kopen.

Goed, nu is het altijd wel een gok. Zelfs als je een nieuwe bus koopt dan kan er nog altijd wat aan de hand zijn, al is de kans natuurlijk wel een stuk minder.

Ga je kijken, bereid je dan goed voor. Wij deden ook ons best met wat we toen wisten. Op internet kun je vaak veel informatie vinden over de type bus die je wil. Dan nog is het best een klus om dat te onthouden.

Bij ons bleek er veel plamuur op de bus te zitten. Je kunt dit checken door op de plaatdelen te kloppen, je hoort dan echt plaatwerk of een dof geluid. Dit waren we eigenlijk vergeten. Verder bleken de binnenste achterbanden (dubbel lucht) totaal kapot te zijn waar we pas achter kwamen toen we naar huis reden. De stukken rubber liggen volgens mij nog steeds langs de snelweg.

Ofwel check goed, kruip zo nodig onder de wagen. Beter is nog om een bekende met ervaring in auto’s mee te nemen. Of je laat de bus checken bij een lokale garage, het kost iets, maar dan weet je het ook meteen.

Ik heb er uiteindelijk van geleerd!

Dit artikel bevat Affiliate Links. Als je via deze uitgaande links iets koopt ontvangt Sajenn daar een kleine commissie over. De prijs die jij betaalt verandert niet. Op deze manier kan de website onderhouden worden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *